Már idén felszállnak az első légitaxik Szingapúrban

Nagyon úgy néz ki, hogy a mindeddig futurisztikus elgondolásnak tűnő légitaxik szuper gyorsan valósággá válnak. Szingapúrban talán már ebben az évben is repülhetünk egy ilyen járgánnyal.

Egyre több cég próbálkozik azzal, hogy olyan légi járművet hozzon ki, ami alkalmas a rövid távú, azaz városos belüli utas szállításra, írja a Forbes. A Boeing, az Airbus és az Uber is foglalkozik már a témával, akik azonban hamarosan valóra is váltják az ötletet, az valószínűleg a német Volocopter lesz.

Forrás: www.volocopter.com

A német cég fejlesztése egy olyan jármű, amely teljesen elektronikus, így csöndes az út és nincs semmilyen károsanyag kibocsátás a repülés során. A környezetbarát, helikopterre emlékeztető légitaxik a drón technológiát veszik alapul, így nincs például pilótájuk sem. Egyszerre két utast tudnak majd szállítani, és körülbelül 100 méteres magasságban fognak repülni, ezzel gyakorlatilag nullára csökken majd a zajszennyezés.

Forrás: www.volocopter.com

A Volcopter Szingapúrban kapott zöld utat a gépek tesztelésére, az első utak 2019 második felében le is zajlanak. Ha minden simán megy, akkor már csak a leszállópályákat, azaz a Volo-Port-okoat kell kiépíteni – ezek amolyan légitaxi le-és felszállóhelyek lesznek.

Forrás: www.volocopter.com

A Boeing tavaly már szintén beharangozta az első légi axiját, ők szintén 2019-re tervezik a prototípus reptetését. Az Airbus már május elején letudta a tesztrepülést, míg az Uber jövőre szeretné felküldeni az első Uber Air elnevezésű taxiját; ők 2023-ra már egy komplett hálózat kiépítését is tervezik Dallasban és Los Angelesben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek