Drónokkal akarják megbénítani az angol reptér közlekedését

  A londoni Heathrow reptéren szeretne leállást kikényszeríteni a környezetvédők egy csoportja.

  A forgalmas légikikötő közelében már többször is tüntettek környezetvédők, most pedig egy új módszert találtak ki arra, hogy – legalábbis egy időre – felfüggesszék a forgalmat. Ezért az Extinction Rebellion nevű szerveződés szeptember 13-án játékdrónokat repít a forgalmas reptér légterébe - több önkéntes is jelentkezett már az ötlet megvalósítására. Mivel úgy gondolják, hogy minden rövid üzemszünet segítséget jelenthet a természetnek, ezért próbálkoznak most ezzel a módszerrel.

  Minden perc üzemszünet segíthet, vélik a környezetvédőkForrás: Pexels/Pixabay

  A csoport azt is fontosnak tartja, hogy ezzel ne sodorjanak veszélybe senkit, ezért a drónokat nem a fel-és leszálló útvonlak közelében, hanem a reptér 5 kilométeres, zárt légterében szeretnék megvalósítani. A jogi következményekkel is tisztában vannak, mondta a csoport vezetője. "Az élet védelmében tesszük"- tette hozzá.

  A rendőrség már értesült a környezetvédelmi aktivisták tervéről, illetve szabályszerűen meg is kapták már a demonstrációra vonatkozó bejelentést, írja a hvg.hu.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!