Drónok miatt állították le a légiforgalmat London második legnagyobb repterén

A londoni Gatwick reptéren szerda este állt le a légiforgalom, mert drónokat észleltek a reptér légterében, írja a The Guardian című brit lap, mely folyamatos tudósítást ad a történtekről.

Mivel az angol polgári repülésügyi törvények tiltják drónok használatát a repterek egy kilométeres körzetében, ezért az észlelés után azonnal leállították a forgalmat.

Képünk csak illusztrációForrás: Free-Photos/Pixabay

Bár később elindultak a repülők, újabba drónok jelentek meg a légtérben, így a Gatwick ismét leállásra kényszerült. Mivel a drónok mindig újra megjelennek, amikor a reptér nyitáshoz készül, ezért felmerült a szándékos szabotázs gyanúja, azonban a történtek nem minősülnek terrorcselekménynek. A reptér körzetében rendőri egységek keresik az elkövetőket, míg a drónok beméréséhez és elfogásához a hadsereg segítségét kérték.

A brit polgári légiközlekedési hatóság bejelentése szerint a történtek „rendkívüli eseménynek" számítanak, így az érintett utasok nem kérhetnek kártérítést. Sok utas a gépeken órákra a földön várakozó gépeken ragadt, az egyik Stansted reptérre átirányított gépen többen is elvesztették a türelmüket, majd valaki a vészkijáratot is kinyitotta, ezért rendőrök is közbeléptek.

A Gatwick közleményben kérte a pénteken utazni szándékozókat, hogy inkább ki se menjenek a reptérre, mert a káosz felszámolása hosszú ideig elhúzódik majd. Azok, akik mégis útnak indulnak, ellenőrizzék előtte, hogy a gépük fel fog-e szállni egyáltalán, mert sok légitársaság egyelőre minden járatát törölte. Jelenleg nem lehet biztosat tudni arról, hogy mikor indulhat újra a légiforgalom.

Frissebb: Ma reggel, azaz december 21-én 07.15-kor megindult a légiközlekedés a Gatwick reptéren, azt még nem lehet előre látni, hogy mikor áll helyre teljesen a rend.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek