Egy erdő fölött hullottak ki a repülő alkatrészei, a lakosság segítségét kérik

A francia hatóságok egy műszaki hibás repülő alkatrészeinek felkutatásához kérik a lakosság segítségét.

Az Airbus A220-as természetesen nem hullott darabjaira, de azért így sem könnyű az eset. A repülő a múlt hónapban indult útnak Genfből London felé, amikor az emelkedési fázisban Párizstól mintegy 100 mérföldre délkeletre meghibásodott a bal oldali, egyes hajtómű. Az Aviation Herlad szerint az utasok nagy durranást hallottak a hajtómű felől, majd lángok csaptak ki a Pratt & Whittney által gyártott erőforrásból.

A kép illusztrációForrás: Free-Photos/Pixabay

A pilóták leállították a motort, és megszakították az utat, így végül Párizs – Charles de Gaulle repülőtéren landoltak, írja az AIRportal.hu. Az esetben senki sem sérült meg, ám a landolás után azt vették észre, hogy az alacsony nyomású kompresszor titánból készült turbinalapátjaiból hiányzik néhány. Az esetet súlyosnak minősítették és a nyomozásba bevonták az Egyesült Államok Nemzeti Balesetvizsgáló Bizottságát (NTSB) is.

Az incidens több hete történt, ráadásul egy sűrű növényzettel benőtt terület fölött, így rendkívül nehéz lesz megtalálni a hiányzó darabokat – amelyek viszont elengedhetetlenek a nyomozás lefolytatásához. Mivel a keresett alakrészek nem nagyobbak 30 centinél, ezért a hatóságok a lakosság segítségét kérik a felkutatásukban.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek