30 millió forintba kerül, ha repülés közben megpróbálja kinyitni a gép ajtaját

Vajon mi történik, ha valaki repülés közben akarja kinyitni a gép ajtaját? Ez a nő megpróbálta.

Végleg kitiltottak egy nőt a Jet2 járatairól, plusz pénzbüntetést is fizetnie kell azért, mert repülés közben megpróbálta kinyitni a gép egyik ajtaját.

A kép illusztrációForrás: StelaDi/Pixabay

Az eset egy London-Stanstedről a törökországi Dalamanba tartó járaton történt. Repülés közben  az egyik utas, a 25 éves Chloe Haines agresszív és kezelhetetlen lett, majd megpróbálta kinyitni a levegőben lévő gép egyik ajtaját. A légiutas-kisérők az utasok segítségével tudták csak lekötözni a nőt, és a repülőt is visszafordították az angol reptérre. A gépet addig a brit királyi légierő két Typhoon-ja kísérte vissza Stanstedre - már 29 ezer láb repülési magasságon volt, amikor a csatorna fölött, Hága előtt visszafordult.

A fiatal nőt ezek után kitiltották a társaság összes járatáról és 85 ezer fontra, azaz több mint 30 millió forintra büntették. Ebben a számlában benne volt a kerozin díja, a le-és felszállási költségek és az utasok egy éjszakai elszállásolásának a díja is. Ez azonban csak egy része a büntetésnek, mivel Chloe Hainesnek az igazságszolgáltatással szembe kell néznie. Leszállás után őrizetbe vették és augusztus 21-ig előzetes letartóztatásban marad, írja az AIRportal.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek