Madarakat szippantott be a moszkvai gép hajtóműve

  Kényszerleszállást hajtott végre egy Moszkva közeli kukoricatáblán egy repülő, a fedélzeten 234-en tartózkodtak.

  Az Ural Airlines Airbus A321-es gépe a Moszkva Zsukovszkij repülőtérről szállt fel ma reggel, amikor – még az emelkedési szakaszban - a repülő mindkét hajtóműve leállt. A Szimferopolba tartó járat madárrajjal ütközött: a hajtóművek beszippantották a madarakat, és azonnal működésképtelenné váltak.

  Ezek után a gép egy közeli mezőgazdasági területen hajtott végre kényszerleszállást. Körülbelül 230 méteres magasságban volt a gép, amikor megtörtént a baleset, innen ereszkedett alá a kukoricatáblára, mely 4-5 kilométerre van a futópályától. Végül behúzott futóművekkel tudott landolni a repülő, írja az AIRportal.hu.

  A repülőgép fedélzetén 226 utas és a 7 fős személyzet tartózkodott, mindenki túlélte a balesetet. A legfrissebb hírek szerint 23 sérültet, köztük öt gyereket kórházba kellett szállítani. Az Airbus 321-es egyik hajtóműve kigyulladt, írja az MTI.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!