Rádiófrekvenciás poggyászazonosítást vezetnek be a franciák

Az Air France jövőre RFID technológiával fogja lekövetni a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren feladott poggyászokat.

2020-ban indul be az új megoldás, vagyis a poggyászok RFID technológia használatával történő nyomon követése. Az Air France a Paris Aéroporttal együttműködve vezeti be a technológiát, egyelőre a Charles de Gaulle repülőtéren, majd a fokozatosan légitársaság által használt többi repterén is. Az Air France az elsők között alkalmazza a rádiófrekvenciás azonosítást a poggyászok nyomon követésére, írja a Turizmus.com.

A kép illusztrációForrás: StockSnap/Pixabay

Az RFID körülbelül olyan, mint mondjuk egy vonalkód, azaz egyedi azonosítást biztosít a tárgyaknak. Jövőre körülbelül 8 millió poggyászt jelölnek meg ily módon az Air France-nál. Az RFID-chipet az azonosításra szánt holmiba, jelen esetben a poggyászcímkébe lehet rögzíteni – ez lehetővé teszi, hogy könnyedén azonosítsák és nyomon kövessék a csomagok útvonalát. A cél az, hogy a légitársaságok minél jobban lecsökkentsék a rosszul kezelt poggyászok számát, vagyis ne vesszen el annyi csomag, mint most.

Az IATA is a rádiófrekvenciás azonosítást javasolja a követésre, ezért a közeljövőben valószínűleg egyre több légitársaság fog áttérni erre a módszerre.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek