Faültetést támogathatunk, ha az Air France-szal utazunk

  Trip and Tree néven indította el a francia légitársaság, az Air France legújabb zöld programját. Ennek a lényege, hogy az utasok úgy csökkenthetik utazásuk környezetre gyakorolt hatását (a légiközlekedés kimutathatóan az egyik legnagyobb szennyező a világon), hogy tetszőleges összeggel támogathatunk egy faültető projektet.

  A dolog úgy működik, hogy aki kompenzálná a repülés miatti szennyezést valahogy, az eldöntheti, togói, madagaszkári, bali vagy franciaországi ültetéseket támogat-e. Ezzel a zöldítés mellett a munkahelyteremtést is támogatja az utas.

  Air FranceForrás: Wikipedia

  A Magyarországon január 28. óta elérhető program jelentőségét úgy magyarázza az Air France, hogy a fák megkötik a szén-dioxidot, javítják a talaj minőségét, jó hatással vannak a terület vízkészletére és segítenek a helyi közösségeknek is. A cég célja eleve az, hogy kibocsátását 2020-ig 20 százalékkal csökkentse (bár azt nem írják, mihez képest).

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!