Önkiszolgáló poggyászfeladók üzemelnek Ferihegyen

Jelenleg próbaüzemben működnek a gépek, melyektől azt várják, hogy gyorsabbá és kényelmesebbé tegyék a poggyászfeladás folyamatát.

Önkiszolgáló poggyászfeladó pultokat helyezett üzembe a Budapest Airport a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A reptér termináljain összesen 2-2 pult működik, a fejlesztés lényege pedig, hogy a csatlakozó légitársaságok utasai gyorsabban végezzenek a poggyászok feladásával.

A kép illusztrációForrás: Efraimstochter /Pixabay

A művelet nem túl bonyolult: az utasok a nyomtatott, vagy elektronikus beszállókártyán feltüntetett vonalkód beszkennelése után maguk nyomtathatják ki és helyezhetik el a feladni kívánt csomagon a poggyászcímkét. Ezután az automatizált feladó pulton, a poggyászcímke beolvasását követően, egyszerűen feladható a poggyász, áll a Budapest Airport sajtóközleményében.

A tesztidőszak alatt folyamatosan bővül a rendszerhez csatlakozó légitársaságok száma – elsőre a budapesti repülőtér legnagyobb forgalmát bonyolító légitársaság, a Wizz Air napi korlátozott számú járatához lehet elérni ezt a szolgáltatást.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek