Öt városba indít közvetlen járatot Budapestről a LOT

Nemcsak Szöulba indít Budapestről közvetlen járatot a lengyel LOT légitársaság - ahogy tegnap már megírtuk - , hanem Prágába, Belgrádba, Stuttgartba és Szófiába is. Az új járatok indulását Rafal Milczarski, a LOT vezérigazgatója jelentette be a szerdai, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. Magyarországról először válik elérhetővé Szöul közvetlen járaton, amelynek turisztikai és gazdasági jelentőségét is kiemelte a vezérigazgató.

2015 és 2018 között 69 százalékkal nőtt a dél-koreai turisták száma: 2018-ban 176 ezer turista érkezett az országból és 253 ezer vendégéjszakát töltöttek el. A légitársaság közleménye szerint a Boeing 787 Dreamlinerrel repült útvonalon a Koreába tartó gépek hetente háromszor, kedden, pénteken és vasárnap közlekednek majd szeptember 22-től. Ugyanakkor Rafal Milczarski közlése szerint a hosszútávú járat mellett újabb, ún. ráhordó járatokat is indítanak a jövő márciusban induló nyári menetrendi időszakban.

Néhány hónapja egyébként is újranyílt a belgrádi erőd!Forrás: Shutterstock / Készítette: Mykhailo Brodskyi

A LOT Prágába és Stuttgartba a hétvégét leszámítva naponta kettő, Szófiába és Belgrádba pedig a hét minden napján egy járatot közlekedtet.

A szeptemberben elindítani tervezett brüsszeli és bukaresti járatokat a LOT jövő márciusra halasztotta a Boeing 737 MAX-okkal kapcsolatos repülési tilalom miatt, New Yorkba a téli menetrendben az eddigi négy helyett három járat közlekedik, majd nyártól naponta fognak repülni az amerikai metropoliszba, a chicagói járat pedig csak nyáron közlekedik majd. A bővítés mellett a légitársaság három új Embraer E-Jet regionális gépet telepít a budapesti bázisra és 60 pilótát, valamint 150 légiutas-kísérőt vesz fel.

Porsche Múzeum StuttgartbanForrás: www.stuttgart-tourist.de

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek