Megfelezte budapesti amerikai járatszámát a LOT

Heti négy alkalom helyett csak kétszer közlekednek a lengyel LOT légitársaság repülői Budapest és New York között – írja az AIRportal. A lap szerint a január 11-től február végéig tartó visszanyesés átmeneti intézkedés, és a chicagói járatot is érinti, itt a heti kettő helyett heti egy gép fog repülni. A LOT egyébként még 2018-ban indította el Budapestről az amerikai járatokat.

Visszatérve New Yorkra, a portál szerint csütörtöki és pénteki napokon indulnak ide LOT-gépek, ezek másnap térnek vissza (eddig hétfőn, csütörtökön, pénteken és vasárnap mentek repülők). Február 24-én lesz még egy vasárnapi járat, de február 28-i már nem.

LOT-repülőgép az égbolton.Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Markus Mainka

Chicago felé csak szombatonként szállnak fel repülők, ezek másnap térnek vissza. Eddig keddenként is volt összeköttetés a két város között. Itt a február 16-i, szombati járat a kivétel, ekkor nem repül gép Chicagóba (tehát az adott hét kimarad).

A megszokott menetrend március 4-5-től áll helyre.  

Az AIRportal olvasói azt írták a lapnak, hogy a LOT ügyfélszolgálata telefonon kereste meg őket, hogy szóljanak a járatok törléséről. Akinek törölt járatra szólt a jegye, annak felajánlották, hogy a következő, nem törölt géppel utazhatnak, vagy varsói átszállással, hosszabb idővel mehetnek, harmadik opció pedig a jegyár visszatérítése volt.

Egyes utasok panaszkodtak is rá, hogy a drága repülőjegy közvetlen járatra szólt, most pedig átszállással kell mennie, drágábban, mintha más légitársaságok átszállásos járatait használná. A Star Alliance társaság más járatait sem ajánlották fel.

Azt nem tudni, mi áll a háttérben: vagy a rossz foglalási számok, vagy a LOT Boeing 787-8 Dreamliner gépének üzemzavarai. A LOT mindenesetre még nem válaszolt a portál ezt (is) firtató kérdéseire.  

A lap emlékeztet rá, hogy már november-december fordulóján törölte a LOT több New York-i és chicagói járatát. Akkor a forgalom és gépei hajtóműhibái szerepeltek az okok között, amiket a LOT is megerősített.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek