„A terminálban maradt egy baba, vissza kell fordulnunk”, mondta a pilóta a légi irányításnak

Szokatlan kéréssel szembesültek a szaúd-arábiai reptér  légi irányítói. Azt hitték, hogy nem jól hallanak, amikor egy pilóta visszatérési engedélyt kért, hogy felvegyenek egy ottfelejtett gyereket.

A Dzsiddából Kuala Lumpurba induló járat épphogy elhagyta a kifutópályát, amikor a különös kérés megérkezett, írja a Travel Pulse. Egy anyukának ugyanis csak a gépen jutott eszébe, hogy kisbabáját véletlenül a reptéren hagyta. Jelezte a repülő személyzetének is a dolgot, és kérte, hogy forduljanak vissza.

A kép illusztrációForrás: Ekaterina Pokrovsky/Shutterstock

A légi irányítókat teljesen megzavarta a kérés, és kétségbeesetten próbálták kitalálni, hogy mit tegyenek, mivel ehhez hasonló helyzetre még nem létezett protokoll. A pilóta közben továbbra is kérte, hogy visszatérhessenek, a „szegény kis csöppségért", mivel „egy utas a terminálban felejtette a babáját, és most nem hajlandó tovább folytatni az utat", idézi a cikk szó szerint a pilóta szavait.

„Hát oké, akkor gyertek vissza. Ez teljesen új nekünk!"- hangzott el a válasz a légi irányítás részéről, és az ügy ezzel végül megoldódott, a repülő visszament, és leszállt a reptéren. A cikk írója nem tudja, hogy mi lett végül az anyukával és a babával, a pilótát viszont az egekbe dicsérték a netes oldalak, mert gyorsan és emberségesen reagált a problémára.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek