Három új útvonalon repülhetnek gépek Kína és Budapest között

  A kínai légügyi hatóság három új útvonalara adott ki engedélyt Kína és a magyar főváros között.

  Az április 12-én kiadott engedély szerint Hszianból, Csunkingból és Sencsenből indulhatnak majd a repülők írja az AIRportal.hu az Airline Route információira hivatkozva.

  Forrás: Hainan Airlines Global/Facebook

  Bár a pontos dátumok, a menetrend és a repülőgépek típusa még nem ismert, előre láthatóan e szerint a rendszer szerint repülnek majd a gépek:

  - China Eastern: Hszian és Budapest között hetente háromszor
  - Hainan Airlines: Csungking és Budapest között hetente kétszer
  - Hainan Airlines: Sencsen-Hszian-Budapest útvonalon hetente kétszer

  A légügyi egyezmények szerint a magyar hatóságok hozzájárulása is szükséges még az új járatnyitásokhoz. Ez leginkább csak formalitás, mivel nincs olyan magyar légitársaság, amelynek az érdekeit sértené az útvonalak megnyitása, illetve gazdasági és turisztikai szempontból is pozitív hatása lehet az új járatoknak.

  A Hainan Airlines legutóbb 2012-ben repült Budapestre Pekingből, majd később kénytelen volt leállítani a járatot, míg a China Eastern leányvállalata idén júniustól indít járatot Sanghaj és Budapest között, hetente háromszor.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!