Újabb légitársaság szeretné csökkenteni ökológiai lábnyomát

Life + Zero Cabin Waste néven indított egy új programot az Iberia Airlines. A spanyol légitársaság célja, hogy csökkentse és újrahasznosítsa a gépek fedélzetén keletkezett hulladékot.

Egyre több olyan hírt lehet olvasni, amely arról szól, hogy a légitársaságok is megpróbálják valamilyen módon csökkenteni a fedélzeten keletkezett szemét mennyiségét. Ilyen volt például az Etihad akciója – ők műanyagmentesen ünnepelték a Föld napját, míg a Qantas elindította a világ első hulladékmentes járatát.

Az Iberia az ehhez hasonló kezdeményezésekhez szeretne csatlakozni a Life+ Zero Cabin Waste projekttel, mely már minden hosszú távú járaton megvalósult, június végéig pedig a rövid távú járatokon is nevezetik, írja az AIRportal.hu. Egyelőre ott még nem tartanak, hogy egyáltalán ne használjanak egyszer használatos műanyag termékeket, de azt már sikerült meglépni, hogy a fedélzeten szelektíven gyűjtik a szemetet, így a reptéren az már elkülönítve kerül a hulladékkezelőhöz.

Az Iberia eddig több mint 5200 kilogramm hulladékot gyűjtött össze szelektíven a hosszú- és közepes távú járatain, amely az összes hulladék 61%-át jelenti. A spanyol légitársaság hosszú távú célja az, hogy ez a szám növekedjen, és a fedélzeten keletkezett szemét 80%át hasznosítsák újra a jövőben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek