Bárki megveheti a Boeing 767-est, akinek van felesleges 230 milliója

  Nyílt eljárásban szeretnék eladni a Hongkongban tárolt Boeing 767-est, amely egykor a Transaero Airlines kötelékébe tartozott.

  Körülbelül 800 ezer dollárért, azaz 230 millió forintért hirdették meg a repülőt, írja az AIRportal.hu a South China Morning Post cikkére hivatkozva. A hongkongi reptér egyben, vagy akár darabokban, de szeretne megszabadulni a géptől, ezért a tender lezárulta, vagyis augusztus 9. után három hónappal a vevőnek el kell vinni a repülőt.

  A kép illusztrációForrás: april_kim/Pixabay

  Az elszántság nem véletlen, az adatbázisok szerint ugyanis a 27 éves Boeing pocsék állapotban van, nincs meg egyetlen karbantartási naplója sem, alkatrészek sincsenek hozzá. Az elmúlt három és fél évben a hongkongi reptéren pihent, miután teljesítette a Transaero egyik utolsó járatát.

  Valószínűtlen, hogy ilyen műszaki háttérrel a gép még valaha is felszáll, az igazi gondot épp az okozza, hogy a karbantartási dokumentációja a nullával egyenlő. Ha valaki szán is rá pénzt, akkor feltehetően szétszedi és az alkatrészeket fogja majd újrahasznosítani.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!