Hotelbe költözött a hétvégén egy Boeing 747-es

A hétvégén költözött új helyére egy veterán Boeing 747-es. A vén repülőt az amszterdami reptérről szállították a közelben lévő Corendon Village hotelhez.

A harminc éves gépet több napon keresztül szállították a szállodához, ahol a jövőben a hotel egyik attrakciója lesz, írja az AIRportal.hu. Még decemberben elrepítették Rómába, hogy átfessék, majd miután visszatért Hollandiába, kiszerelték belőle a hajtóműveket, és minden egyéb alkatrészt, amire a jövőben már nem lesz szüksége.

Már az új lakhelyén van a gépForrás: Corendon Vliegvakanties/Facebook

A turisztikai vállalat projektvezetője elmesélte, hogy mikor először felmerült a gép szállításának ötlete, egy Boeing 737-esre gondolta, és azon viccelődtek, hogy mekkora dolog lenne egy igazi 747-es, de azt gondolták, hogy lehetetlen lenne egy ekkora gépet a hotelhez szállítani. Aztán ahogy utánajártak a dolognak kiderült, hogy akár ez is megoldható.

A gép jelenleg már a hotelnél parkol, ahol néhány hónap alatt látogatható állapotba hozzák. A Boeing-et bárki megnézheti majd, nem csak a szálló vendégei. A fedélzetén repülés történeti kiállítást rendeznek be, de élményrészleg is lesz, ahol a repülést tapasztalhatják meg a látogatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek