Beérett a Nagy Ferihegyi Parkolóreform

Készül a ferihegyi repülőtér a nyári csúcsszezonra, ennek egyik erős jele, hogy folyamatosan alakítanak a nem épp olcsó parkolási lehetőségeken. Szerdai közleményükben arról írnak, hogy nyáron már előzetes online foglalásra is lehetőség lesz. A www.bud.hu oldalon lehet foglalni, ezzel pedig automatikussá tesszük a ki- és behajtást is (rendszámfelismerő rendszerrel).

Parkolás a ferihegyi repülőtéren.Forrás: Budapest Airport

A reptér azért kéri, hogy a foglalási visszaigazolást kinyomtatva hozzuk magunkkal és a behajtáskor kapott parkolójegyet is őrizzük meg. Ha gond van kihajtáskor, csak nyomjuk meg az INFO gombot a sorompón!

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a parkolási kapacitást is bővíti, ráadásul többféle igényszinten. A Business Parkoló lesz az exkluzív, ahol biztosítás és őrzés, kiemelt ügyfélszolgálat és nem különáras buszos transzfer vár.

Akik hosszabb útra mennek, érdemes a 4-9 perc sétára elhelyezkedő Holiday, illetve a 8-10 percre található Holiday Lite Parkolókat igénybe venni (ez utóbbit júniustól 670 férőhellyel bővítik). Kamera, rendszámfelismerés, biztosítás jár ezekhez, sőt külső kézi autómosást is igénybe vehetünk, amit egy cég végez a megadott rendszám alapján.

Az utasok kísérőinek a Terminál Parkolót tartják fenn, ahonnan a bejáratok fedett járdán pár perc alatt megközelíthetőek. Itt található a parkoló-ügyfélszolgálati iroda is, valamint a mozgáskorlátozottak parkolói és az e-autók gyorstöltői. A bérautók felvételét és átadását a reptéri szálloda mögötti parkolóban lehet mostantól megejteni.

Van még egy Prémium Parkoló is közvetlenül a bejáratoknál. Ez napi kétszer 5 percig grátisz használható, hisz a ki- és beszállás az alapvető funkciója. A sokféle parkolót színkódok alapján lehet megkülönböztetni, ezekkel megspékelt táblák irányítják az utasokat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek