15 új járat indul Ferihegyről nyáron

Ugyan a tavalyi 13,5 százalékos utasforgalmi növekedés felét sikerült csak elérni az első negyedévben Ferihegyen, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren nincs ok a panaszra. Ugyanis megint csomó új úti cél és új járat jön be a nyárra.

A reptér közleménye kiemeli, hogy június 7-től heti háromszor repül majd Sanghaj és Budapest között a Shanghai Airlines a Boeing 787-9 Dreamliner gépével. A Wizz Air új napi londoni járatot startoltat el a Gatwick repülőtérre (miközben Lutonra is fog változatlanul repülni), heti négyszer megy majd Oslóba, heti kétszer pedig a spanyol Castellónba.

Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér.Forrás: Budapest Airport

A Ryanair is belehúz, heti két gépük megy majd az írországi Corkba, az olaszországi Cagliariba, Bariba, Riminibe és a spanyolországi Sevillába és Palma de Mallorcába. A Transavia a franciaországi Nantes-ba közlekedtet majd heti két repülőt. A FlyDubai naponta repül majd Dubajba, a LOT pedig heti 12 járatot indít Bukarestbe és Brüsszelbe is.

A tavalyi évhez korábban tér vissza az Air Canada Rouge torontói és az American Airlines philadelphiai járata. A LOT New York-i és chicagói járatainak is helyreáll a régi menetrendje, előbbi heti négyszer, utóbbi heti kétszer száll majd. Több járatot indít majd a Pegasus Isztambulba, az Austrian Bécsbe, az Iberia Madridba, a British Londonba, a LOT Varsóba, az easyJet Bázelbe és Berlinbe, valamint az Aeroflot Moszkvába.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek