Egész Izland rajong a könyvesboltban éjszakázó macskáért

Rendkívül beletörődő arckifejezéssel bámul kifelé egy macska egy már aznapra bezárt könyvesboltból. Ez a fotó erőteljesen megmozgatta a múlt héten a – mindig valami meglepetéssel szolgáló – izlandi társadalom fantáziáját a Grapevine szerint (a fotót sajnos nem tudtuk megszerezni, a linken nézheti meg, a lenti macska pedig illusztráció).

Reykjavík elővárosában, Hafnarfjörðurban esett meg az eset, ami során az Eymundsson könyvesboltba ragadt az állat. A fotó először a Kattavaktin nevű Facebook-csoportban tűnt fel, ahol eltűnt macskák után kutatnak. Kiderült, hogy a bolt este 6-kor zár, a fotó pedig öt órával zárás után készült, 11-kor.

Illusztrációs célú macska egy könyvesboltban.Forrás: Shutterstock/Mike Brake

Az eredeti posztban azzal ökörködtek, hogy a macska valószínűleg betört az üzletbe. Egy kommentelő azzal tromfolt rá a teóriára, hogy az állat vélhetően őrmacska, vigyáz az árura és bevételre. Józanabb hangok felemlegették, hogy hideg van kint, a macska bemehetett melegedni és bennragadt. Persze felmerült a kérdés, milyen állapotban lehet a riasztórendszer, ha nem jelezte a hívatlan vendéget.

Később persze kiderült az igazság (egy szelete): a macska rendszeres látogatója az Eymundsson könyvesboltnak. Sokszor látják a Litla Gæludýrabúðin nevű állateledel-üzletben is, egy utcányira innen. Szóval az eset valószínűleg nem rendkívüli, csak még nem fotózták le így. A lap megjegyzi, Baktus is hasonló macska, Reykjavík belvárosában kószál, gyakran betér boltokba, már önálló Instagram-oldala is van.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek