Tényleg Justin Bieber tehet róla, hogy lezárják az izlandi kanyont?

Az izlandi Fjadrargljufur kanyon csodálatosan szép. De mostantól senki sem látogathatja, legalábbis júniusig biztosan nem. Az, hogy a meseszép vidéknek híre ment, nagyban köszönhető Justin Bieber 2015-ben itt forgatott, I'll show you című klipjének, írja az USA Today.

A rajongókat elvarázsolta a klipben is látható tájForrás: Blue Planet Studio/Shutterstock

Egy-egy videóklip még akkor is nagyjából megkerülhetetlen, ha ez ember épp nem kíváncsi rá, egyszerűen azért, mert mindenhol szembe jön, de ehhez ebben az esetben adjuk hozzá Bieber rajongótáborát is. A klipet csak a YouTube-on 440 milliószor nézték meg, így a kanyonban és már izlandi helyszíneken forgatott videó hamar hírét vitte a lenyűgöző tájaknak is. Az áradat pedig megindult, és mindenki, akinek bejött a klip, vagy legalábbis az abban látott helyek, akart készíteni egy képet a kanyonban.

Az addig viszonylag elhagyatott vidék megtelt turistákkal, és megtörtént, ami ilyenkor szokott. Annyi ember érkezett, amennyivel a terület nem tudott megbirkózni, és a helyi hatóságok kénytelen voltak átmenetileg lezárni a területet, hogy a természet egy kicsit összeszedje magát. Az izlandiak egyébként nem hibáztatják a popsztárt a történtekért. Szerintük csak annyi történt, hogy egy addig ismeretlen hely felkapott lett, ezért nekik is másképp kell felkészülni a tömegek érkezésére, többek között jobb infrastruktúra kiépítésével.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek