Egy Boeing 747-es is lesz a víz alatti témaparkban

  Bahrein víz alatti tematikus park építésébe kezdett, százezer négyzetméteren várják a víz alá merülő kalandkeresőket. A fő attrakció pedig egy igazi különlegesség lesz, egy, a tenger szintje alá süllyesztett Boeing 747-es.

  A 70 méter hosszú gépen kívül a parkban látható lesz többek között egy mesterséges korallzátony és több művészeti alkotás is. Az ötletgazdák nem viccelnek, idén nyáron már teljes bedobással szeretnék működtetni a parkot.

  A kép csak illusztrációForrás: UnderTheSea/Shutterstock

  A CNN travel felteszi a kérdést, hogy vajon mennyire lehet környezetbarát egy ehhez hasonló koncepció. A park üzemeltetői szerint teljes mértékben „zöld" az ötlet, sőt, ezzel a parkkal a tengeralatti élővilág fontosságát is szeretnék kihangsúlyozni.

  A megkérdezett szakértőknek azonban vannak kétségeik. A mesterséges korallszirtek kialakítása jó ötletnek tűnhet, ám nem egy elsüllyesztet repülőgép felületén. A gép ugyanis csupa olyan anyagból épül fel, amelyek egyáltalán nem tesznek jó a tengervíznek. Ehhez jön még a korrodálódás is, ami szintén szennyezi majd a környező vizeket.

  A parkot propagálók szerint nem lehet gond, mivel a repülő felületét speciális anyagokkal kezelik majd a víz alá merítés előtt, így semmilyen káros anyag nem szabadulhat fel a vízben, valamint magából a gépből is kiszednek minden olyasmit, ami szennyező hatású lehet. Így a különleges módon előkészített gép már jelenthet veszélyt az élővilágra. A vita azonban még nem zárult le.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!