A kínai e-bayen árulnak három Boeinget

  A kínai e-bayen árulnak három Boeinget.

  Feltűnt három Boeing 747-400-as repülőgép a kínai e-bayen, amit potom húszmillió dollárért bárki megvehet - írja az airportal.hu

  Jade Cargo Boeing 747Fotó: Aero Icarus / Flickr

  A hirdetést a BBC szúrta ki a Taobao nevű, e-bayhez hasonló kínai árverési oldalon. A repülőgépek a 2011-ben csődbe ment Jade Cargo International flottájába tartoztak, és 2013 óta Sanghajban, illetve Sencsenben tárolják őket.

  A három gép a cég saját tulajdona volt, így jelenleg is bírósági zár alatt vannak a felszámolási eljárás miatt. Eddig nem sikerült vevőt találni rájuk, pedig hat aukción is próbáltak túladni rajtuk.

  A Yangcheng Evening Post szerint ez az első eset, hogy a bíróság online árverés keretében próbál túladni egy Boeingen. Ez esetben is elég mélyen a zsebébe kell nyúlnia a vevőnek, a gépeket ugyanis 18 és 20 millió dollár közötti áron hirdették meg. Az árverés hivatalosan november 20-án zárul, de komoly érdeklődőknek október 20-ig biztonsági letétet kell elutalniuk.

  Internetes adatbázisok szerint a három gép még viszonylag fiatal, tíz év körüliek és a Jade Cargón kívül nem volt más üzemeltetőjük.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!