A New York-i Étteremhét legalább akkora szenzáció, mint a pápa látogatása

New York-i Étteremhét szervezői nemrég bejelentették, hogy már él a foglalási rendszer, melyen keresztül elérhető a Nagy Alma azon 400 étterme, amik részt vesznek az évente kétszer – télen és nyáron – megszervezett étteremhéten. A new york-iak sok rendezvényt várnak az adott évben, de semmit sem annyira, mint ezt a fix áras gasztronómiai eseményt – írja a forbes.com oldal.

Forrás: AFP/2017 Getty Images/Robin Marchant

Az étteremhéten – ahogy a Budapesti rendezvényen is – fix áras ebéd és vacsora menük közül választhatnak a vendégek. Ebben az évben 26 dollárért (7 200 forint) kínálják a két fogásos és 42 dollárért (11 700 forint) a három fogásos menüsorokat. A legtöbb étteremben három különböző előétel és főétel, illetve két desszert közül lehet választani.

A pizza sem maradhat ki a 400 vendéglátóhely közülForrás: 2018 Anadolu Agency/Atilgan Ozdil

Az esemény mindenki számára jó dolog, hiszen a 27. jubileumát ünneplő gasztro-ünnepen azok is jól járnak, akik a kedvenc, de ritkábban látogatott helyükön ehetnek, illetve azok az éttermek is, amiket új vendégek keresnek fel és mondjuk ebéd időben betelnek azok a helyek, amik egyébként üresen állnak.

Tippek a legjobb foglaláshoz

  • Az  NYC Restaurant Week (New York-i Étteremhét) hivatalos honlapján minden résztvevő éttermet megtalálnak, foglalási linkekkel, menülistákkal és címmel együtt.
  • A lehető leggyorsabban foglaljanak helyet; ebédre néha könnyebb, mint vacsorára.
  • Habár étteremhétnek hívják az eseményt, New York-ban és más városokban is tovább tart, mint 7 nap. 2019-ben például 17 napos lesz.
  • Mielőtt asztalt foglalnak valahová, olvassanak utána a helynek például a TripAdvisor oldalon.
  • Az alkoholos italok, üdítők és borravalók a legtöbb esetben nincsenek benne a fix árban. Erre mindig érdemes odafigyelni.
Éppen nem New York-ban vannak? Nincs probléma

Ha az Egyesült Államok valamelyik másik részén járnak éppen, és onnan olvasnak bennünket, akkor sincsen probléma, mert a FindRestaurantWeeks (Találj még több Étteremhetet) katalógusban az összes U.S. rendezvény megtalálható, amikre 2019-ben számítani lehet. Kereshetnek állam és város szerint is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek