A Virgin visszafizeti a pénzét, ha nem tudja kigyógyítani a repüléstől való félelemből

Becslések szerint az utasok 6,5 százaléka retteg a repüléstől. Ez a szám azonban hamarosan változhat, mert a Virgin Atlantic ingyenes utazást kínál azoknak, akiket "Flying Without Fear", azaz Repülés félelmek nélkül programja nem gyógyít ki fóbiájából.

A légitársaság célja a programmal az, hogy az utasok repüléssel és repüléstechnológiával, illetve a félelem mögött rejlő pszichológiai háttérrel kapcsolatos ismereteit bővítse – írja a Travel and Leisure.

A program során az utasok előadásokon vesznek részt: pilóták mesélnek arról, pontosan milyen a munkájuk, és mit hogyan csinálnak a pilótafülkében, pszichológusok pedig arról, milyen megküzdési technikák léteznek a félelem visszaszorítására. A nap végén a résztvevők egy rövid repülőútra indulnak, ahol a gyakorlatban is megpróbálhatják hasznosítani a tanultakat.

Forrás: Flickr.com

A programot évi húsz alkalommal rendezik az Egyesült Királyságban. Aki nem itt él, nos, annak némi kihívást jelent eljutni a program helyszínére is. Azoknak, akik egyelőre itthon ragadtak ezzel a problémával, több kapaszkodót is tudunk: töltse le egy pilóta alkalmazását, aki segít eligazodni a repülés rejtelmeiben, esetleg azt, amely komoly statisztikai alapján mondja majd meg, le fog-e zuhanni a gépe, vagy sem. Itt találja tippjeinket arra vonatkozóan, hogyan birkózzon meg félelmével, illetve három repülős app-ot, amivel könnyebbé és gördülékenyebbé teheti utazását.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek