3 repülős app, ami jobbá teszi az utazást

Retteg a repüléstől, vagy épp ellenkezőleg, halálra unja magát a száguldó alumíniumkapszula szűk ülésén? Eláruljuk, milyen appokkal vonhatja el figyelmét a fedélzeti történésektől, vagy éppen foglalhatja le következő nyaralását. Top 3-as lista a Travelótól.

A repülést lehet szeretni és lehet utálni. Vannak, akik nagyon félnek a magasban és vannak, akik kifejezetten élvezik. Én az első repülőutam alkalmával borzasztó rosszul voltam, és egyéb fóbiáim mellett sikerült a tériszonnyal és a klausztrofóbiával is megismerkednem. Noha csak Budapest és Berlin között utaztam és a repülőút kevesebb volt másfél óránál, azt hittem, hogy egy örökkévalóságig fog tartani. Megfelelő szakirodalommal a kezemben biztos, hogy legalább 30 nyelven tanultam volna meg imádkozni, mire leszáll a gép.

Szerencsére idővel kinőttem ezeket a gyermeki félelmeket, és azóta a repülőutak inkább a végtelen unalom érzéseit táplálják belém, mintsem a halálfélelmet. Azoknak, akik szintén így éreznek, összegyűjtöttünk három applikációt, melyekkel nem csak a repülőutakat és a szállást tudjuk lefoglalni, hanem a fedélzeti unalom ellen is némi enyhülést nyújthatnak.

Flightradar24

A Flightradar24-gyel részesei lehetünk egy világméretű repülőgép-megfigyelésnek, az alkalmazás ugyanis megmutatja a környéken az összes hadrendbe állított utasszállítót, legyenek azok éppen a földön, vagy a levegőben. Az alapja a mindenki által jól ismert Google Maps, így képes bemérni a helyzetünket és ahhoz mérten igazítani a térképet. A megjelenő repülőgépek nyomvonalát valós időben láthatjuk és ha tudjuk, hogy melyik gépre várunk, akkor lehetőségünk van megnézni, hogy az éppen merre jár. Az app mindazoknak hasznos lehet, akik kíváncsiak arra, hogy mikor érkezik meg a reptérre az ismerősük, vagy - ha a repülőn tudnak wifizni - akkor azt is megnézhetik, hogy éppen mely városok vagy tájak fölött repülnek el. Az alkalmazásból androidos és iPhoneos verzió is elérhető.

Közeledik a Wizzair gépe BudapestreFotó: Flightradar24

Kayak Flights Hotels & Cars

Ha csak egy applikációt szeretne telepíteni a foglalásokhoz, akkor a Kayak legyen az. Nem csak a szállásfoglalást, hanem a repülőjegy-vásárlást és az autóbérlést is könnyedén el tudja intézni a Kayakon keresztül. Az app hihetetlen mennyiségű információt tartalmaz nem csak a szálláshelyekről (árak, képek, értékelések), de még az utolsó autóbérlő cég telephelyéről is. A foglalás hihetetlenül gyors és egyszerű és a felületet is sikerült úgy megcsinálni, hogy végre nem érezzük azt, hogy ehhez az embert nem kímélő feladathoz mindenképpen egy asztali számítógépre lenne szükségünk. A Kayakból androidos és iPhoneos verzió is készült természetesen és mindkettő ingyenes.

A Kayak-kal nem csak szállást tud foglalniFotó: Kayak

Altitude

Gyermeki lelkületű olvasóink kedvenc applikációja következik most: az Altitude. Ha felszállt a gépünk, csak bekapcsoljuk és máris nyomon követhetjük, hogy milyen magasan is száll velünk a gépmadár. A magassági adatok mellett megnézhetjük, hogy hány fokban, milyen sebességgel, milyen átlagsebességgel és mennyi ideje repülünk. A szoftver rendkívül szórakoztató, a következő utazásom alkalmával mindenképpen ki fogom próbálni, ugyanis olyan bennfentes adatokat is láthatok, melyekhez rajtam kívül csak a pilóták (és esetleg néhány szemfüles utas) férhetnek hozzá. Az androidos verziót innen tudja letölteni. iPhone-ra nem létezik az applikáció, de egy hozzá hasonlóval még több információhoz juthat.

Összegzés a repülő útról, a kötelező megosztással együttFotó: Altitude

Nem került be kedvenc applikációja a top 3-as listánkba? Írja meg kommentben, hogy mások is megismerhessék!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek