Stresszel a repüléstől? Ezt töltse le!



A repülés könnyen okozhat stresszt azoknak is, akik alapból nem félnek a repüléstől. Váratlan késések, az ellenőrzőpontokon való áthaladás okozta kényelmetlenségek, esetleg egy kis turbulencia, és máris kellemetlen szájízzel érkezünk a célállomásra. Ki tudhatná ezt jobban, mint egy pilóta? Timothy Griffin egy app-ot dolgozott ki, mellyel a repüléshez kapcsolódó stressz és félelem csökkenthető – írja a TravelPulse.
 

Nem csak napos időben közlekednek biztonságosan a repülőgépekFotó: Roberto Lopez / Northfoto

A pilóta abból indult ki, hogy a megértéshez nyugalom párosul, és a jól informált utas kevésbé stresszel. Így az app egyik fő attrakciója, hogy köznyelven magyarázza el a repülést befolyásoló időjárási tényezőket, és azt is, hogy a turbulencia nem szokatlan, és nem is feltétlenül fenyegető jelenség. Ha az utas beírja a célállomást, nem csak azt tudhatja meg, hogy milyen turbulenciára számíthat útközben, de azt is, hogy fennáll-e bármilyen, potenciálisan késést okozó tényező az útja során.

A MyFlight Forecast ingyenesen letölthető Android- és iOS-alapú eszközökön egyaránt. Ezt egészíti ki a myflightforecast.com honlap, ahol repülési időjárást, műholdképeket, minket érintő járatinformációkat találunk. További érdekes információk olvashatók az Ask the Captain (Kérdezze a kapitányt) menüpontban. Timothy Griffin egy másik honlapot is működtet angol nyelven, kifejezetten azok számára, akik általában félnek a repüléstől.

Újabb cikkünk ebben a témában:
Extrém turbulencia okozott súlyos sérüléseket és rémületet egy Aeroflot járaton - 2017.05.02.
Ezért kell a repülés alatt lehetőleg folyamatosan bekapcsolva tartani a biztonsági övünket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek