Borús a kedved az év legszomorúbb napján? Dobd fel egy repülőjeggyel!

Tudományos igényességgel dolgozta ki évekkel ezelőtt egy egyetemi professzor azt a képletet, amely a nagy számok törvénye alapján árulja el, az év melyik napján a legszomorúbbak az emberek. A metódus szerint minden január harmadik hétfője a befutó, amikor az emberek a sötétebb időjárást, az év- és a hétkezdést, valamint az ünnepek utáni fásultságot egyszerre tapasztalják meg. Január 15. azonban nem kell, hogy szükségszerűen borús legyen: ennek ellensúlyozására kiváló ötlet, ha aznapra időzítjük a repülőjegy-vásárlást egy olyan helyre, ahol kaland, pihenés és napsütés várja – véli a Wizz Air, amely ezt a három úti célt ajánlja megfizethető jegyárakkal téli depresszió ellen. 

Kairó kihagyhatatlan látványossága, a 7 négyzetkilométeren elterülő Holtak városa olyan előkelőségek temetkezési helyéül szolgált egy évezreden át, mint Mohamed próféta leszármazottai.Forrás: Shutterstock

Kairó

Az egyiptomi fő város az arab világ és a Közel-Kelet kulturális csomópontja számos lenyűgöző látnivalóval várja az odalátogatókat, ideális úti cél lehet mindazok számára, akik ókori történelmi emlékeket szeretnének megcsodálni, és lélegzetelállító látványban részesülni. Annak, aki még nem látta többek közt a piramisokat, a szfinxet, és a lenyűgöző fáraómúmiákat garantáltan bakancslistás desztináció Kairó. Az úti célról ITT írtunk bővebben.

Bari

Olaszország déli része igazán alkalmas a felfedezésre, a pezsgésre. A régió második legnagyobb városa Bari helyi specialitásokkal – mint a tiella barese vagy a tüzes gyilkos receptjeként ismert spaghetti all'assassina –, lehengerlő ókori városokkal és homokos tengerpartokkal szolgálja ki azokat, akik autentikus olasz életérzésre, kikapcsolódásra vágynak. A dél-olasz tartományi székhelyről ITT találsz élménybeszámolót.

Malaga

Pablo Picasso szülővárosa, Malaga a Földközi-tenger partján fekvő, kihagyhatatlan spanyol látnivaló, amely napfényes strandjaival és gasztronómiai különlegességeivel egyaránt visszacsábítja az utazókat. A napos part (Costa del Sol) központja olyan kedvelt úti cél, amely enyhe időjárása mellett mozgalmas éjszakai életéről is ismert. A pezsgő, andalúz városról és környékéről ITT olvashatsz tőlünk.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek