Videó: Az Emily Párizsban című sorozat forgatási helyszínein jártunk

Három évvel ezelőtt kezdte vetíteni a Netflix az Emily Párizsban című amerikai romantikus komédiasorozatot, ami azóta is töretlen népszerűségnek örvend. Nemsokára érkezik a 4. évad, amit a rajongók és persze én is már tűkön ülve várunk, ebből az alkalomból pedig ellátogattam Párizsba, és felkerestem a sorozat legfontosabb forgatási helyszíneit. 

Place de l'Estrapade

Emily (Lily Collins) és Gabriel (Lucas Bravo) a Place de l'Estrapade téren található 1. számú épületben lakik Párizs 5. kerületében. Rengeteg rajongó özönlik a házhoz nap mint nap, hogy szelfizzenek előtte, a bátrabbak (ahogyan én is) pedig képesek órákon keresztül várni, hogy bejuthassanak a lépcsőházba, aminek a legtöbb helyi lakos egyáltalán nem örül, és legtöbbször kizavarják az épületből a hívatlan látogatókat.

Emily háza előtt még a bagett is jobban ízlik PárizsbanForrás: Gáll Franciska

A sorozatban többször feltűnik a téren álló szökőkút, és a körülötte található padok, ahol Emily az emlékezetes születésnapját is tartotta. Innen pár méterre a tér másik oldalán áll Gabriel étterme, ami a sorozat megjelenése óta szinte folyamatosan teltházas. A sorozatban az éttermet „Les Deux Compères"-nek hívják, de valójában ez egy kellemes olasz étterem, aminek a neve Terra Nera, és sajnos ki kell, hogy ábrándítsalak benneteket, de az ételeket a valóságban nem Gabriel készíti a vendégeknek.

Mellette a fantasztikus Boulangerie Moderne pékség található, ahol Emily élete legfinomabb csokis péksüteményét ette, amit természetesen én is megkóstoltam. A Place de l'Estrapade rövid sétatávolságra van a Jardin du Luxembourgtól (Luxemburg kert), ahol láthatjuk Emilyt kocogni és ahol érdemes egy kellemes piknikezős délutánt is eltölteni.

Place de Valois

A Savoir marketingügynökség, amelynek Emily dolgozik, a Place de Valois 6. szám alatt található, a főváros szívében, egy kőhajításnyira a Louvre-tól. Innen nem messze a Place Colette-en található a Bistrot Valois, ahol Emily többször is ebédel kollégáival.

A Savoir iroda előtt Párizsban, ahova Emily minden nap dolgozni járForrás: Gáll Franciska

A Place de Valois tértől sétatávolságra helyezkedik el a Palais Royal kertje, ahol Emily először találkozik új barátnőjével, Mindyvel. A Palais Royal elegáns, gondozott kertjének köszönhetően díszes szökőkútjaival és szabadtéri látnivalóival népszerű úti cél a turisták körében. A Cour d'Honneur csíkos oszlopait Daniel Buren művész alkotta, amelyek az elmúlt években az influencerek, például Emily kedvenc pózolóhelyévé is váltak.

L'Atelier des Lumières

A L'Atelier des Lumières egy digitális kiállítótér, amelyet Emily, Gabriel és Camille meglátogatott az első évadban. A multimédia varázsának köszönhetően a látogatók 360°-ban kivetített művészeti alkotásokat csodálhatnak meg, miközben úgy érezhetik, mintha ők maguk is a festményben lennének. 

Elmerülve Van Gogh napraforgóiban. Ezt a kiállítást mindenkinek látnia kell!Forrás: Gáll Franciska

A monumentális, multimédiás bemutatókat a helyiség 10 méteres falaira és a 3300 m²-es padlóra vetítik, miközben hangulatfestő zenéket játszanak a felejthetetlen élmény érdekében. Délelőttönként Marc Chagall festőművész varázslatos világába csöppenhetünk, délutánonként pedig Van Gogh napraforgóiban és Yves Klein kékségeiben merülhetünk el. A belépőjegy elővételben a weboldalon 16 euróba, a helyszínen 18 euróba kerül. 

Montmartre 

Párizs legendás művésznegyede kihagyhatatlan a Franciaország fővárosába érkezőknek. Az első évadban mikor Emilyt arra kéri a főnöke Sylvie, hogy törölje népszerű Instagram fiókját, Emily és Mindy felmennek a Montmarte-ra, hogy készítsenek néhány utolsó képet emlékbe. Természetesen az Instagram fiókja nem szűnik meg, és ez a hely szerepel később egy luxusmatrac márka kampányában is.

Szelfi Emily módra a Sacre Coeur bazilikánálForrás: Gáll Franciska

Az utolsó évadban, mikor Emily pár napra munkanélküli lesz, felmegy a Montmartre-on található híres Sacré Cœur-bazilikához és innen kéri Instagram követőinek tanácsát, hogy milyen érdekes látnivalókat nézzen meg szabadidejében a romantika fővárosában.

A Sacré Cœur templomot egyébként annak az 58 ezer francia katona emlékének szentelték, akik a poroszok elleni háborúban estek el. A templomnak öt kupolája van, belsejét márvány és mozaik borítja, és itt található a világ legnagyobb harangja, a Savoyarde is, ami majdnem 19 tonnát nyom. Mivel a bazilika Párizs legmagasabb pontján fekszik, ezért innen csodálatos kilátás nyílik a városra, de ehhez 300 lépcsőt kell megmásznunk. 

Felemelő és emlékezetes volt azokon a helyszíneken járni, ahol a sorozatot forgatták, és izgatottan várom az új epizódokat, amiben Emily elvileg a másik kedvenc városomba, Rómába is ellátogat!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek