Még soha nem volt ilyen hőség Párizsban, mint most szeptemberben

A francia főváros környéki Ile-de-France régió és Centre-Val de Loire régió 14 megyéjében másodfokú hőségriasztást léptetett életbe péntek délben a francia meteorológiai szolgálat, amire még soha nem volt példa az év ezen időszakában.

Szokatlan és őrületes hőség van a városbanForrás: Shutterstock

Először fordul elő, hogy "a nyári időszakon túl is narancssárga hőségriasztás lép életbe, amióta 2004-ben bevezették a jelenségre vonatkozó riasztási készültséget" - közölte a Météo-France. A szolgálat szerint a szeptemberi "példátlan" hőhullám, amely ötödik napja tart, hozzájárult ahhoz, hogy Párizsban jelentős légszennyezés alakuljon ki.

Párizsban - Franciaország számos más részéhez hasonlóan - minden nap 30 fok feletti hőmérsékleteket mértek az elmúlt napokban.

A legmagasabb hőmérséklet továbbra is 34 és 36 Celsius-fok között várható a meteorológusok szerint, Centre-Val de Loire régióban 37 fokos csúcshőmérsékletekkel, s a Météo-France szerint a következő napokban az éjszakai hőmérsékleteket tovább fognak emelkedni. Enyhülésre csak a jövő hét elejétől számítanak a szakemberek - írták az MTI hírében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek