Megújult a bringások kedvenc applikációja

Egy éves lett a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) ingyenesen letölthető Kerékpárosbarát applikációja, amelyben nagyjából 100 útvonal közül válogathatunk, de több mint 12 ezer vízvételi hely is szerepel már benne - áll a MAKETUSZ sajtóközleményében.

A biciklis applikációt folyamatosan egyre többen töltik leForrás: MAKETUSZ

Az egyre népszerűbb Kerékpárosbarát appot eddig több mint harmincezren töltöttek le. Az alkalmazás létrehozásának apropója az Országos Kerékpárosbarát Hálózat, amelynek már több mint 700 tagja van.

A fejlesztők elmondták, hogy folyamatosan dolgoznak az applikáción a felhasználói visszajelzések és a saját tapasztalatok alapján. Az egyik legnagyobb erőssége az alkalmazásnak, hogy elérhető a felhasználói bejelentés lehetősége, amivel - annak ellenére, hogy útvonalat nem tervez az alkalmazás - egyfajta „bringás Waze" is lett egyben.

Az alkalmazás tartalmazza a már belépett kerékpárosbarát vendéglátóhelyeket, szálláshelyeket, hazai bringaparkokat, vízvételi helyeket, szervizpontokat, bringás pihenőket, e-bike töltőket és az izgalmas útvonalakat.

Ezeknek a felhasználói bejelentéseknek köszönhetően az e-bike töltők, pihenőhelyek, közmosdók és egyéb hasznos információk köre is folyamatosan bővül, de továbbra is mindenkit arra bíztatnak, hogy használja ezt a funkciót, hogy minden bringáspont felkerüljön a térképre.

Az applikációban minden fontos információt megtalálunkForrás: MAKETUSZ

Coates Ádám, a kerékpárosbarát hálózat projektvezetője elárulta, hogy a közeljövőre nézve is több fejlesztést és újítást terveznek. Az egyik ilyen az alaptérkép fejlesztése mellett, hogy fel lehet majd tölteni saját útvonalat is, amihez tartozni fog egy útvonalkövető funkció amivel így végigtekerhetünk a saját feltöltött útvonalunkon.

A MAKETUSZ a kerékpározás, a kerékpárosbarát hálózat és alkalmazás népszerűsítése érdekében szeptember közepére Kerékpárosbarát hétvégét hidtet. Ezeken a napokon a kerékpárosok szolgáltatói kedvezményeket vehetnek majd igénybe, illetve vezetett túrák is szerveződnek majd országszerte erre a hétvégére.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek