Életed legjobb hazai biciklitúrájára jelentkezhetsz

Másodjára startol el a BuBa Epic Budapest-Balaton kerékpáros teljesítménytúra. Miután tavaly augusztusban átadták a BuBa, azaz a Budapest-Balaton kerékpáros útvonalat, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) szervezett egy kerékpáros túrát, az I. BuBa Epic-et, amivel megünnepelték a kiépített útvonal megépülését. A vezett túra olyan jól sikerült, hogy a szövetség idén is megszervezi az eseményt, ezúttal azonban több újítás is színesíti a kerékpáros teljesítménytúrát.

Nem kell mindenárón a legnehezebb túrát végigtekerniForrás: MAKETUSZ

Az idei lesz az első olyan szervezett biciklis teljesítménytúra, ahol Budapesttől egészen a magyar tengerig tekerhetünk, hogy az út végén a nyári melegben egy nagyot csobbanjunk. 

Az esemény egyik újdonsága, hogy kétnapos teljesítésre is lehetőségünk lesz. Erre kifejezetten a családok, baráti társaságok jelentkezését várják, akik esetleg nem érzik olyan rutinos kerékpárosnak magukat, hogy az egész utat egyben letekerjék és inkább egyéni szállással, két nap alatt oldják meg a táv teljesítését.

A szervezők egyébként 500 résztvevőt várnak a június 30. és július 1. között megrendezett II. BuBa Epic eseményre, ahol három frissítőpont lesz és 125 kilométert kell letekernie a résztvevőknek.

„Aki egy nap alatt teljesíti ezt a távot, azok számára egy igazi kihívást jelent, míg a kétnapos túra egy remek közösségi, csapatépítő programnak ígérkezik. Az útvonalon nagy segítség lehet az ingyenes Kerékpárosbarát alkalmazás, aminek a segítségével nem csak a szállásokat választhatjuk" - mesélte az ötletgazda, Dominus Ákos a sajtóközleményben.

De választhatjátok a hajtós, profiknak szánt hosszú útvonalat isForrás: ©Ferenc Martin / MAKETUSZ

A program másik újítása, hogy a teljesítménytúra az Európa Kulturális Fővárosa program részeként valósul meg, ami arra is felhívja a figyelmet, hogy környezetbarát közlekedési eszközökkel is megközelíthetőek a programok és a fesztiválok. Éppen ezért a Bondoró Utcaszínház Fesztivál időpontjában tartott esemény célja pont a fesztivál bejáratában lesz.

Bármikor neki vághatunk a Budapest-Balaton távnak.

Akik szívesen teljesítenék a fent bemutatott távot, de nem jó nekik a júniusi időpont, azok se keseredjenek el, mert szép időjárás mellett bárki kipróbálhatja magát a kerékpáros útvonalon. A BuBa Epic túra elsődleges célja ugyanis az, hogy felhívja a figyelmet magára az új bicikliútra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek