Miamiba vágysz? Mutatjuk, mennyi pénzre lesz szükséged

Ki ne álmodozott volna arról, hogy Miamiba utazik? Bár alig van, aki nemet mondana egy ilyen ajánlatra, Florida a legtöbb magyar életében mégis csak egy álom marad. Sokak számára annyira irreálisnak hangzik, hogy végig sem gondolják, hogyan lehetne megvalósítható. Biztonsan nagyon sokba kerül, aztán ott a jetlag, a vízum, a hurrikánok... – gondolhatják a kétkedők.

Persze nem árt, ha van egy kis félretett pénzünk, és az is elképzelhető, hogy gyűjtenünk kell rá, de ha igazán akarjuk, semmi sem lehetetlen. A Life.hu újságírója nemrég Miamiban járt, és praktikus tanácsokkal látta el azokat, akik Amerikába utaznának. Ebből mutatunk most ízelítőt, kiemelve a három legfontosabb szempontot: a repülőjegy árakat, a szállást és a szükséges dokumentumokat.

Forrás: PublicCo/Pixabay

Repülőjegy

Aki Amerikába tervez utazni, annak érdemes időben elkezdenie repjegy után vadászni, mert így nagyon jó áron is hozzá lehet jutni. Érdemes többféle portál kínálatát is megvizsgálni, hiszen nem tudhatjuk, hogy hol bukkanunk rá a legjobb árra. Vannak olyan oldalak, ahol be tudjuk állítani, hogy e-mailt kapjunk, ha változik a díjszabás, így nem nekünk kell folyamatosan figyelnünk azt.

Ár Floridába: kb. 150.000 - 250.000 Ft között mozog. Ez persze függ a poggyász méretétől is.

Kiutazáshoz szükséges dokumentumok

Mivel Magyarország a Vízummentességi Program tagja, így a beutazáshoz csak egy ESTA szükséges. Ezt a kérelmet online kell kitölteni legalább 72 órával az utazás előtt, az ára 14 dollár. Két évig érvényes, vagy az útlevél lejártáig. Ezzel a beutazási kérelemmel maximum 90 napot lehet az USA-ban tartózkodni, és csak üzleti vagy magáncélra használható. 

Szállás

A szállás kiválasztásánál fontos, hogy figyelembe vegyük, milyen utazást terveztünk. Ha sokat szeretnénk az óceánparton pihenni (már jó hozzá az idő, kb. 27-30 fok van, és a víz is meleg), akkor érdemes Miami Beachen szállást keresni. Olcsóbb megoldás, ha egyszobás apartmant bérelünk ki, de vannak bőven nagyobb lakások is. Bőséges a választék és mindegyik közel van a parthoz. Ezeknek az ára 300.000 Ft- nál kezdődik, egy hétre. Ha parthoz közeli szállodában szeretnénk pihenni, annak az ára akár ötszöröse is lehet az apartmanáraknak.

Forrás: MustangJoe/Pixabay

A cikk a továbbiakban kitér a biztosítás kérdésére, a covid-tesztekre, a közlekedésre, elmondja mennyi költőpénzre lesz szükséged naponta, és még az is kiderül, hogy a márkás ruhák olcsóbbak kint, mint itthon. A folytatásért kattints ide! A cikksorozat második részében a Miami környéki programokról van szó, mint például az krokodilokkal és aligátorokkal teli világörökségi nemzeti park, vagy a sportolási lehetőségek. Ezt is érdemes elolvasni!

Forrás: tammon/Facebook
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek