Jövőre ezeken a napokon lehet ingyen látogatni az amerikai nemzeti parkokat

Noha az Egyesült Államokban a nemzeti parkok mindenki előtt nyitva állnak, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindenki hozzáfér a gyakorlatban is a kirándulóhelyekhez. Ezért évente néhány alkalommal a Nemzeti Park Szolgálat (NPS) elengedi a belépődíjakat az ország egész területén. 2021-re hat ingyenes napot hirdettek, amerikai ünnepnapokon: január 18-án, április 17-én, augusztus 4-én, augusztus 25-én, szeptember 25-én és november 11-én - írja a Lonely Planet.

A Grand prizma a Yellowstone Nemzeti ParkbanForrás: Mike Goad/Pixabay

Az Egyesült Államokban 423 nemzeti park található, melyeknek körülbelül egyharmadában kell belépőt fizetni 5 és 35 dollár között. 2019-ben mintegy 327 millió ember haladt át a parkok kapuján az NPS szerint. Mint a szervezet jogtanácsosa, Margaret Everson elmondta országszerte minden nemzeti park különféle lehetőségeket kínál arra, hogy az emberek kijuthassanak a természetbe, kapcsolatba léphessenek a természeti örökséggel, és megtapasztalják a szabadban töltött idő hatalmas előnyeit. Reméli, hogy a díjmentes napok még több embert ösztönöznek arra, hogy egy kis időt eltöltsön a természetben. Íme, egy kis kedvcsináló a 25 legjobb amerikai Nemzeti Parkhoz.

Természetesen vannak, akik egész évben jogosultak az ingyenes belépésre. Az aktív szolgálatot teljesítő katonáknak nem kell fizetniük, novemberben a veteránoknak sem, illetve azok a családok is életre szóló bérletet kapnak országszerte, amelyek közvetlen családtagjukat veszítették el katonai szolgálata során. További információt ide kattintva kaphat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek