Itthon nem a járvány tartja távol a síelőket a pályáktól

Egy héttel korábbi cikkünkben azt jártuk körbe, hogy a koronavírus-járávány miatt mely európai országokban lehetséges jelenleg síelni, illetve mely országok nem nyitják a síparadicsomaikat. Itthon nem a vírushelyzet okozza a legnagyobb gondot. Mivel nincs elég hideg a hóágyúzáshoz, még nem tudnak a hazai sípályák kinyitni.

Remélhetőleg a téli szezonban sokszor használhatjuk majd a sífelszerelést - illusztrációForrás: tookapic/Pixabay

A Mátraszentistváni Sípark műszakilag már készen áll, de amíg nem süllyed legalább mínusz 2 fok alá a hőmérő higanyszála, reménytelen próbálkozás volna a műhó előállítása. Úgy tűnik, a jövő hét közepétől lehűlést jelez a meteorológia, karácsony másnapján, azaz Szent István névünnepén megnyithatnak a mátrai és bükki pályák. Mivel az Északi-középhegység szállodái is zárva vannak, a sípályák üzemeltetői csak egynapos vendégekre számíthatnak. Nekik pedig azt ajánlják, hogy – tekintettel a járványhelyzetre – online vásároljanak napijegyet vagy bérletet, olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

Eplényben már november óta síelhettek a gyerekek a tanulópályán. December 3-a óta pedig a négyüléses lift és az 1-es pálya is üzemelt, a decemberi időjárás viszont eddig elég kedvezőtlenül alakult a téli sport szempontjából. 

A hóréteg folyamatosan vesztett minőségéből, és ezzel egyidőben az időjárás sem volt alkalmas a hóágyúzáshoz.

A Síaréna először az árakat csökkentette, majd kénytelen volt meghozni a döntést. Az Intersport Síaréna közleménye szerint az elmúlt napokban a műszaki személyzetük mindent megtett azért, hogy a pályát használható állapotban tartsa, sokszor kézi erővel próbáltak javítani a helyzeten, de sajnos az időjárás erősebb volt, mint ők. Ennek ellenére munkájuk nem volt hiábavaló, mert nagyon sokáig lehetett síelni és snowboardozni, a pályát viszont december 21-én este ideiglenesen bezárták. Karácsony előtt enyhe időjárás érkezik Magyarországra, de hétvégén már ismét mínuszokra számíthatunk esténként. A Síaréna tervei szerint, szombaton, azaz december 26-án, várhatóan ismét meg tudják nyitni a síterepet – írja a sielok.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek