Ön bevállalná? Kalandos állást kínálnak egy áram és wifi nélküli szigeten

A Great Blasket Sziget a Blaskets szigetcsoport legnagyobbika, néhány mérföldre található Írország nyugati partjától. A sziget turisztikai központja a napokban kiírta a Twitteren, hogy idén hat hónapra, pontosabban április 1-től októberig keres két barátot vagy egy párt, akik erre a bizonyos fél évre odaköltöznének, és üzemeltetnék az ottani szállást és kávézót.

Elhagyatottan álló házak a Great Blasket-SzigetenForrás: Bjørn Christian Tørrissen/Wikimepedia

A hirdetés nem tartalmazza, hogy mennyit fizetnek a munkáért, de azt írták, hogy fizetik az alkalmazottak szállását és ellátását. A szigeten nincs áram és wifi, illetve a Great Blasket honlapja szerint az ivóvíz és a melegvíz mennyisége is korlátozott – írja az Insider.

A sziget a vadvilágáról ismert, ám durva terepe miatt leginkább lakatlan a területe. A szigetcsoporton legfeljebb 160 ember él. A Great Blasket Sziget weboldala szerint viszont az elmúlt években számos házat felújítottak ott, és különböző kényelmi szolgáltatásokat nyújtanak a sziget látogatói számára. A weboldal ugyanakkor azt is megjegyzi, hogy mivel az ivóvíz mennyisége korlátozott, azt kérik, hogy a látogatók hozzanak azt magukkal. 

Intenzív és kemény, de nagyon egyedi munkahely. Vissza a kezdetekhez: tűz, gyertya, kályha, vadvilág és természet" – jelentette ki az álláshirdetést feladó Alice Hayes.

Akit megfogott a hirdetés és szeretne többet megtudni róla, az info@greatblasketisland.net címre írhat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek