Novemberben ingyen vehet részt egy antarktiszi expedíción

Az Airbnb és az The Ocean Conservancy nevű környezetvédelmi szervezet kihagyhatatlan ajánlattal állt elő azoknak a kalandvágyó utazóknak, akik szeretnének tenni a környezetért, és saját bőrükön tapasztalnák meg, milyen az élet a sarkvidéken. Az öt szerencsés kiválasztott egy mikroműanyagokkal kapcsolatos kutatásban vehet részt az Antarktiszon Kirstie Jones-Williams környezettudós vezetésével, akinek szakterülete az apró plasztikdarabok hatása a tengeri zooplanktonokra.

A Drake-gleccserForrás: Christopher Michel/wikipedia.org

Az terepmunkát két hét chilei tréning előzi meg, majd a csapat a Déli-sark felé veszi az irányt, és felfedezheti az Antarktisz olyan nevezetességeit, mint a Drake-gleccser, a Charles Peak szélárok és az Elefántfej. Az önkéntesek feladata ezután hóminták gyűjtése lesz, melyekben mikroműanyagok után kutatnak majd. Az egyhónapos túrát újabb chilei hét követi, amely a tapasztalatok összegzéséről szól majd.

A részvételhez nem szükséges előzetes tapasztalat, azonban a jelentkezés alsó korhatára 18 év. A jelentkezési határidő október 8., az expedíció november 18-tól december 16-ig tart.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek