PET palackért vonaljegy jár cserébe Rómában

  Rómában több metróállomáson is üzemel olyan automata, amely műanyag palackért, pontosabban palackokért vonaljegyet ad cserébe. Mivel egy flakon 5 centet ér, ezért 30 darabot kell az automatába bedobni, hogy meglegyen a másfél eurós jegy ára. Egy ilyen jeggyel 100 percig lehet utazni az olasz főváros metróvonalain és a buszokon.

  A rendszer egy app segítségével működik: a MyCicero nevű alkalmazásra érkezik meg a bedobott PET palackokért járó pénz, ezt az összeget lehet jegyvásárlásra felhasználni.

  A római buszokon és metróvonalakon is fel lehet használni a jegyetForrás: Hanna Loban/Shutterstock

  Minél több ilyen intézkedésre lenne szükség az olasz fővárosban, mivel Róma szinte fuldoklik a szeméttől. A Legambiente környezetvédelmi csoport elnöke, Stefano Ciafani szerint a helyzet mára katasztrofálissá vált, és úgy véli, hogy a városvezetés nem teszi megfelelően elérhetővé a szelektív hulladékgyűjtést, írja az Euronews.com.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!