40 fok fölött ingyenes a belépés a Halál-völgyébe

Nagy lesz a forróság az amerikai nemzeti parkban, a hely azonban a különlegességével mégis vonzza a látogatókat.

A National Park Service, az Egyesült Államokban található nemzeti parkok üzemeltetője most vasárnap tölti be a 103. szülinapját. Mivel nagyon úgy néz ki, hogy a hőség hatalmas lesz, ezért egy nagyon fura kedvezménnyel álltak elő. Ha a hőmérő higanyszála 103 Fahrenheit fok, azaz csaknem 40 Celsius fok fölé megy, akkor ingyen lehet belépni a Death Valley National Parkba, ahol az extrém hőséget megjósolták. A nemzeti parkba a belépő általában 25 dollár autónként, ennyi pénzért hét napig lehet a park területén tartózkodni.

Death ValleyForrás: leekikwan/Pixabay

A Deathy Valley, vagyis a Halál völgye Észak-Amerika egyik legmélyebben fekvő részén terül el, ahol a nyarak pokolian forróak. A nemzeti parkba mindenképpen csak úgy érdemes kirándulásra indulni, hogy rengeteg vizet viszünk magunkkal, és az is nagyon fontos, hogy a kirándulók sapkát is viseljenek, amely megvédi őket az erősen tűző napsugaraktól.

És bár a forróság nagy, a terület mégis annyira különleges, hogy megéri megnézni. A hely érdekessége, hogy itt mérték a legmelegebbet a világon: 134 Fahrenheit, azaz bő 56 Celsius fokot még 1913-ban, írja a Los Angeles Times.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek