Vannak, akik több száz kilométert utaznak ezért a piaci hangulatért

Nagyobb turisztikai attrakciónak számít a magyarországról érkező vendégek számára a szomszédos szabadkai ócskapiac, mint a város szívében található, nemrég felújított szecessziós Zsinagóga. Az egyedülálló hangulatú piacra százával érkeznek a látogatók minden hétvégén.

Árusok és vásárlók a szabadkai piaconForrás: Shutterstock / Készítette: BalkansCat

Nem is csoda, hogy a hétvégéken rendszeres jelenségnek számít a bajmoki és a kelebiai határátkelőn feltorlódott forgalom - rengetegen érkeznek ugyanis a határhoz közel levő, szinte minden vásárlási igényt kielégítő "Buvljak" piacra - írja a vajdasági Pannon RTV.

A hihetetlen mennyiségű ruhanemű mellett helyi kézműves termékeket, régiségeket, háztartási gépeket, helyi gasztronómiai finomságokat, zöldségek, gyümölcsöt és háztartási gépeket is lehet vásárolni. A látogatókat különösen vonzza, hogy szabad, sőt gyakran elvárt az alkudozás, így sok esetben olcsón lehet hozzájutni a kiszemelt portékához.

Az árusok nagy része ráadásul tud magyarul, és ha magyarul beszélve sétálunk el előttük, rögtön forintban kínálják portékáikat. A szabadkai nevezetesség hétköznap is meglátogatható, de a legnagyobb piac hangulatba szombaton és vasárnap a délelőtti órákban kóstolhatnak bele.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek