Ingyenes gyógyító, spirituális energiájú helyek Magyarországon

Ki vagy merülve, valódi feltöltődésre vágysz, de nem tudod hol? Magyarország bővelkedik a gyógyító, spirituális energiát sugárzó helyszínekben, ráadásul még belépőt sem kell fizetned. Mutatjuk a legfontosabb helyeket, ahol feltöltődhetsz.

Dobogókő látképe már önmagában egy gyógyító, spirituális utazás lehetForrás: Shutterstock/ A great shot of

Dobogókő

A Visegrádi-hegység legmagasabb hegye világszerte ismert hely, maga a Dalai Láma is megerősítette, hogy spirituális szempontból nagy jelentőséggel bír. Sokan úgy gondolják, hogy ott található a Föld szívcsakrája. Dobogókő évszázadok óta izgatja a tudósokat és az ezotériával foglalkozó embereket is. Sokan szent helynek tartják, látogass el te is, tapasztald meg gyógyító erejét, miközben gyönyörködsz a lenyűgöző kilátásban.

Becske – Megvilágosodás Sztúpa

Magyarországon már több helyen található buddhista sztúpa, többek között a Cserhát vonulatai között fekvő Becske feletti magaslatokon is áll egy. Ázsiában több ezer éves buddhista hagyomány a sztúpaépítés, és mára Európa számos országában is találkozhatunk ezzel a szakrális jellegű építménnyel. Külső formája a meditációs tartásban ülő Buddhát jelképezi, az alapjától a tetejéig a megvilágosodás felé tett lépéseket – a buddhista utat – jeleníti meg. Belsejében relikviák, buddhista szövegek és agyag- vagy gipszszobrok találhatóak. A sztúpák számtalan módon hatnak ránk. A közelébe érve egyszerűen csak élvezhetjük a jelenlétét, meditálhatunk mellette vagy körbejárhatjuk a hagyománynak megfelelően, az óra járásával megegyező irányban - írja a ripost.hu. 

Becske, sztúpaForrás: Becske.hu

Zalaszántó, Kovácsi-hegy

Gondoltad volna, hogy Európa legnagyobb buddhista szentélye, egy sztúpa, a zalaszántói Kovácsi-hegyen áll, amit a 14. Dalai Láma avatott fel? Talán az itt őrzött Buddha maradványoknak, talán a hely rendkívüli energiájának köszönhető, hogy aki ott meditál, megoldást találhat régi, gyötrő problémáira is.

A zalaszántói sztúpa sok zarándokot vonzForrás: Martina Sarkadi Nagy / Pixabay

Bükkszentkereszt

A település a tengerszint felett 600 méteren fekszik, levegője különleges tisztaságú. Az ősfás erdőben, a végtelen nyugalmat árasztó hatalmas fák tövében mint valamely megkövült farönkök, domború, ráncos kövek hevernek. Bölcsesség és mindent elárasztó béke árad belőlük. Úgy tartják, hogy megtisztítja a lelkét annak, aki megérinti a Boldogasszony kövét. A legenda szerint Mária is itt pihent meg és lelt megnyugvásra, amikor fiát, Jézust gyászolva bánatában a világban bolyongott.

Bükkszentkeresz látképeForrás: MTI/Vajda János

Hegyestű a Káli-medencében

A Balaton-felvidék legrejtettebb völgyében keresd Monoszlót, a kis Veszprém vármegyei települést. Onnan akár biciklivel is feltekerhetsz Hegyestűhöz, az egykori vulkánhoz.
A kihűlő magma jellegzetes bazaltoszlopokban szilárdult meg. A bazaltbányászat során legyalult, kúp alakú bazalthegy nemcsak különleges látvány, hanem úgy tartják, hogy különleges hatású energiavonalak találkozásánál fekszik. Ne lepődj meg, ha felfrissülve, energiával telítődve távozol onnan.

A Hegyestű MonoszlónálForrás: Botond Horvath/Travelo

Majki kolostor

A kamalduli remeteség épületcsoportja Oroszlány külterületén található. A templommal a közepén, fallal körülvett területen 17 kertes remeteház szolgálta a magányos meditálásra vágyókat. A némasági fogadalmat tett remeték imádkozással, böjtöléssel, gyógynövénytermesztéssel, kézműves foglalatosságokkal töltötték idejüket. A magas kőfallal elválasztott kis lakhelyek ma is a megtisztulást árasztják magukból.

A korhű enteriőrök segítségével, a kiállítások interaktív elemeivel, a digitális tárlatvezető alkalmazással (Visual Guide) a látogatók bepillantást nyerhetnek az egykor némasági fogadalomban itt élt szerzetesek zárt világábaForrás: majkiremeteseg.hu

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek