Videó: Ebben az európai országban gyalogolhatunk körbe a világ leghosszabb ösvényén

Jó oka van annak, hogy sok utazó özönlik Portugáliába: hét ágra süt a nap, csodás kultúrája van, és meglehetősen olcsó is. A legtöbb külföldi látogatás azonban Lisszabonra, a fővárosra és az ország legdélibb tartományára, Algarvréra koncentrálódik. Annak érdekében, hogy a jelentős turisztikai keresletet jobban eloszlassák, új látványosságot hoznak létre: egy 3000 km-es ösvényt, amely a világ leghosszabb körbeérő gyalogútja lesz – írja a timeout.com.

Castelo de Vide, a portugáliai Alentejo régióbanForrás: Isol/Wikipedia

A „ Palmilhar Portugália" projektnek nevezett útvonal az ország elmaradottabb, kevésbé felkapott részei is elérhetőek lesznek, különösen a szezonon kívüli időszakokban. Az útvonal gyalogosan és kerékpárral is bejárható lesz. Nézzétek, milyen lenyűgöző tájak várnak a kalandorokra!

Bár évekbe telhet, amíg teljesen elkészül, a nyomvonal első része július végén nyílik meg Alenquerben, Lisszabontól északra. A teljes körút 90-100 különböző körzeten halad majd át az északi és déli határ mentén haladva, szőlőültetvények mellett, városokon és a tengerparton kanyarogva.

Digitális alkalmazást is fejlesztenek az utat járók számára, de egy papíralapú "útlevelet" is kapnak a túrázók, amelyekbe gyűjthetik az egyes szakaszok "teljesítése" után járó pecséteket.

Miután az ösvény első része ezen még a nyáron megnyílik, a következő hónapokban Alentejo régióban Közép-Portugáliában és a hegyvidéki Tras-OsMontes régióban indulnak új útvonalak. Az év végéig a tervek szerint 15 útvonal nyílik majd meg országszerte. 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek