Ilyen káprázatos vízesés vár a szomszédban

Szerencsére egyre többen látják be, hogy mesébe illő látnivalókért nem kell feltétlenül repülőre szállni, bőven akad autós távra is olyan kirándulóhely, amely elkápráztat. Ilyen a kevesebb, mint 5 órás autóútra található Logar-völgy is, amit tavasszal mindenképp érdemes meglátogatni! 

A Rinka-vízesés SzlovéniábanForrás: kirandulo.reblog.hu

A Logar-völgy sok mindenről híres: gazdag élővilágáról, szemkápráztató, zöldellő környezetéről, fantasztikus hegyi ösvényeiről, és a Rinka-vízesésről, amihez most elkalauzolunk titeket is! A Kiránduló blognak hála részletes útbaigazítást kapunk, hogyan is juthatunk el oda, és hogyan közelítsük meg. 

Megközelítés

A völgybe többféleképpen is be lehet jutni: autóval ami 7 eurós (kb. 2600 forint) és motorral, ami 5 eurós (1800 forint) költséggel jár, valamint gyalog vagy biciklivel is, ezekért nem kell fizetni. Ha autóval érkezünk, egy hatalmas parkolóban hagyhatjuk a járművet, hogy elkezdhessük a túránkat a Rinka vízeséshez. A völgy hossza 7 km, úgyhogy aki sétálna, az számoljon ezzel.
A völgybe lépés után teljesen ingyenes a kirándulás.

Logar-völgy, SzlovéniaForrás: kirandulo.reblog.hu

A túra

A navigálás szerencsére roppant egyszerű lesz, mert csak egyetlen út vezet fel a vízeséshez, az is gondosan el van látva jelzésekkel. Mivel az Alpok nem a laza túráiról híres, ezért vigyáznunk kell, mert kissé meredek, sziklás talaj vár ránk. Nem kell azonban megijedni, idősek is könnyen fel tudnak jutni a gyalogösvényen.

Túra a Rinka vízeséshez, SzlovéniaForrás: kirandulo.reblog.hu

A vízesés

Ha már halljuk a hangos csobogást, akkor tudjuk: megérkeztünkAz itt lezúduló Savinja folyó az alpesi hegyekből indul útjára, majd zúgók hosszú során át - mintegy 20 vízesés sorakozik egymás után - 105 méteres tengerszintcsökkenést ér el. A legmagasabb mind közül a 90 méteres Rinka, ami Szlovénia egyik leglátogatottabb zuhataga – tudtuk meg a kiránduló.reblog.hu oldalán 

A vízesést, és az azt körülvevő sziklákat, növényeket minden oldalról megcsodálhatjuk. Emellett a kilátás sem akármilyen, az égig érő hegyek kárpótolnak a hegymászás okozta fáradalmainkért.

Büfé a Rinka-vízesés mellettForrás: kirandulo.reblog.hu

Ha pedig megszomjaztunk a túra alatt, egy kis büfé is vár minket a vízesés lábánál, biztos, ami biztos - de odáig fel kell mászni! Ezután pedig nincs más dolgunk, mint élvezni a kilátást, és a Rinka-vízesés varázslatos hangját a napsütésben. 

A Kiránduló oldalán bővebben olvashattok a túráról, ezért tanácsos elolvasni ide kattintva.

Forrás: Reblog.hu

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek