Egyedülálló hófehér virágmező fogadja a látogatókat az Alcsúti Arborétumban

Februárban búcsúzik a tél és megjelenik a tavasz első hírnöke az Arborétumban. Csodálatos látványt keltő, két és fél hektáron elterülő hófehér virágmező fogadja a látogatókat, amely egyedülálló az országban. A mediterrán hóvirágoknak hét hóvirágfaj huszonnégy fajtájában nyújtanak látványosságot az ide látogatók számára. Íme, egy tavaly ilyenkor készített kisfilm a helyszínről!

Február 17-től minden nap 10-17 óriág várják a látogatókat. A virágzás várhatóan 4-5 hétig tart, de a hóvirágok nyílása időjárás függő, így a hóvirágünnep pontos kezdési időpontját hivatalos facebook oldalukon és a weboldalon teszik közzé!

Az Alcsúti Arborétumot hóvirágok lepik el minden februárbanForrás: Wesniczky Zsófia/Alcsúti Arborétum/Facebook

Ezúttal egy különleges tárlatnak is otthont ad az Alcsúti Arborétum. A legmagyarabb Habsburg – József nádor nyomában című szabadtéri kiállítás az elmúlt év őszén a fővárosi Várkert Bazár panorámateraszán volt látható, mely a nádor és családja alcsúti pillanatait, így az egykori kastély és park történetét is bemutatja. Az alcsútdobozi önkormányzat jóvoltából a hóvirágünnepre érkezők februárban és márciusban az arborétumban tekinthetik meg az egyedülálló tárlatot.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek