Eltévedt egy magyar pár a Magas-Tátrában és lemerült a telefonjuk is

Két magyar turista kérte a Hegyi Mentőszolgálat (HZS) segítségét még múlt héten, amikor a szlovákiai Nagy-Morgás csúcsról a Kő-pataki-tó felé ereszkedve eltévedt a Magas-Tátrában. Az ereszkedés során a 66 éves férfi és a 61 éves nő olyan területre tévedt, ahonnan nem tudott önállóan tovább haladni.

Nem könnyű terep a Morgás-hágó és a Nagy-Morgás - illusztrációForrás: Krzysztof Dudzik/Wikipedia

Sikerült még időben felhívni egy ismerősüket, és leírni neki a helyet, ahol voltak, ezt követően azonban lemerült a telefonjuk akkumulátora, így már nem lehetett velük kapcsolatba lépni, nem tudták megállapítani a pontos helyüket.

Az erős széllökések miatt a helikopter fedélzetéről nem lehetett felkutatni a házaspárt és leszállítani a hegyimentőket, ezért a hegyimentők földi úton indultak az eltévedt páros keresésére.

Terepjáróval jutottak el a Kő-pataki-tóig, majd onnan gyalog indultak tovább. A bejelentésben elhangzott leírás alapján próbálták meg beazonosítani azokat a helyeket, ahol a turisták tartózkodhatnak. Szerencsére több órás keresést követően megtalálták az eltévedt és kissé kihűlt házaspárt. A mentőakció a kora reggeli órákban ért véget - adta hírül a magas-tatra.info a hzs.sk cikke alapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek