Fenségesek, de veszélyesek: természeti csodák, amelyek a legtöbb életet követelik

A világ természeti csodái kétségtelenül vonzóak, de nem mindig bánnak kesztyűs kézzel a látogatókkal. Amilyen fenségesek és tekintélyt parancsolóak, olyan veszélyesek is tudnak lenni. De vajon melyek a legkegyetlenebbek?

A legtöbbünk számára a nyaralás a lazítást és a pihenést jelenti, de vannak, akik az izgalmat, az adrenalint, a kihívásokat keresik. A természet nagysága vonzza őket, a magasság mámora, a szakadékok mélysége. De ennek bizony megvannak a kockázatai.

A Mont Blanc látványa is borzongatóForrás: Shutterstock

A Holidu nyaralókölcsönző cég végzett némi kutatást, hogy összeállítsa a világ legveszélyesebb látnivalóinak listáját. A halálesetek számának tekintetében pedig az első helyen nem más, mint Európa legmagasabb csúcsa, a Mont Blanc végzett.

A Franciaországon, Olaszországon és Svájcon átnyúló hegy népszerű hely a síelők és túrázók körében, annak ellenére, hogy a Holidu kutatása szerint évente átlagosan száz életet követel. De ha a figyelemreméltó balesetek éves átlagát nézzük, ami 22, akkor a Mont Blanc a lista második helyén áll, csak a Yosemite Nemzeti Park előzi meg 41-es átlaggal.

Az El Capitan sziklatömbje a Yosemite Nemzeti ParkbanForrás: King of Hearts/Wikipedia

A második legveszélyesebb látványosság állítólag a Ben Nevis. A skót hegyen, amely az Egyesült Királyság legmagasabb csúcsa, évente átlagosan csak három haláleset történik, de a becslések szerint a balesetek száma 20 körül mozog.

A harmadik helyen a Fudzsi-hegy, az ikonikus japán sztratovulkán áll, amely évente körülbelül hét életet követel és 11 balesetet okoz.

A Fudzsi csúcsa vonzza a látogatókat, pedig egy forró katlan izzik benneForrás: Shutterstock

Nem meglepő módon mind a 10 látnivaló hegy, hegyvidéki terület, vagy sziklaképződmény, és a 11. helyre került Colorado folyó az első nem sziklás helyszín, amely felkerült a listára.

Íme a világ 10 legveszélyesebb látnivalója a Holidu kutatása szerint:

1. Mont Blanc, Franciaország és Olaszország
2. Ben Nevis, Egyesült Királyság
3. Fuji, Japán
4. Mount Everest, Kína és Nepál
5. Kilimandzsáró, Tanzánia

A hófödte, fenséges Kilimandzsáró is foglyul ejti örökre az elővigyázatlan hegymászókatForrás: Gary Craig / Flickr.com

6. Yosemite Nemzeti Park, Egyesült Államok
7. Table Mountain, Dél-Afrika
8. Matterhorn, Svájc
9. A Grand Canyon, USA
10. Moher-sziklák, Írország

 Forrás: Time Out

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek