Mostantól több mint fél évre lezárják a hófödte Tátra túraútvonalait

A korábbi évekhez hasonlóan a Tátrai Nemzeti Parkban 2023. november 1-től szezonális zárlat lép érvénybe, ezért a túraútvonalak többsége 2024. június 14-ig nem látogatható – írja a magas-tatra.info.

A Magas-Tátra hóporos hegyei és fenyvesei - illusztrációForrás: robertharding via AFP/Adam Burton/Adam Burton

A turisták nyári rohama után a természetnek is szüksége van a pihenésre, ráadásul ebben az időszakban kezdődik a zergék párzási időszaka, a mormoták pedig az áttelelésre készülnek. Hamarosan kemény téli körülmények várhatók a magashegységekben, a természet csak tavasszal éled fel ismét. A lezárás tényét és annak érvényességi idejét a terepen elhelyezett táblák is jelzik.

Rengeteg túraösvényt lezárnak ilyenkor - fontos, hogy a Tátra szerelmesei tudják, merre indulhatnak - illusztrációForrás: Photononstop via AFP/Photononstop/Alberto Nardi

Továbbra is lehetősége van azonban túrázni azoknak, akik szeretnék megcsodálni a hófödte Tátra szépségét.

A magashegyi menedékházakhoz vezető téli útvonalak – kivéve a csak nyáron nyitva tartó Hunfalvy-völgyi menedékházat (Chata pod Rysmi) – ugyanis továbbra is elérhetők. Részletesebb információk, valamint a lezárt túraútvonalak térképe a https://tanap.sopsr.sk weboldalon találhatók.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek