Mozgólépcsőt építettek egy kínai hegyoldalba, többen kiakadtak miatta

A kínai utazásszervezők mozgólépcsőket szereltettek fel egy hegyoldalba, hogy a látogatók anélkül is élvezhessék a kilátást, hogy előtte megbirkóznának a hegymászással. Vannak, akik díjazták az ötletet, mert szerintük az idősek és nagyon fiatalok kényelmét szolgálja, vannak, akik szerint viszont tönkreteszi a hegymászás örömét és a környék természeti szépségét.

A 350 méter hosszú mozgólépcső tavaly épült a Tianyu-hegyen,Zhejiang tartomány keleti részén. Így most mindössze 10 percet vesz igénybe, mire a mozgó sétányon felér a látogató, majd gyalogosan teljesíti a csúcsra vezető út utolsó 3 kilométert.

Kína egyes hegycsúcsai most már könnyebben megközelíthetők - illusztrációForrás: Origo

Az építmény heves vitát váltott ki a közösségi médiában.

„Egy lépést sem mentem, hogy átkeljek a hegy nagy részén, és egyetlen festői helyet sem hagytam ki" – mondta egy elragadtatott látogató.
„Teljesen támogatom a hegyi mozgólépcső ötletét. Mindenki azt vesz, amire szüksége van. Van, aki direkt hegyet mászni megy, de én inkább a mozgólépcsőt használom" – írta egy másik személy.

Mások nem értettek egyet, mert szerintük a hegymászás örömét veszik el.

„Nem gondoljátok, hogy a mozgólépcsők elveszik a hegy természeti szépségét"? – kérdezte egy másik netező.

Kínának más hegyoldali mozgólépcsői is vannak, mint például a 104 méter hosszú South Sky Ladder ugyanebben a tartományban – írja az scmp.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek