Az álomszerű kilátó, amiről csúszdával jöhetünk le

Tériszonyosok, figyelem! Ez az 55 méter magas kilátó nem mindennapi élményt nyújt, ha leküzditek  félelmeiteket! A Csehországban található Dolní Morava Sky walk az egyik legrendhagyóbb kilátó a vidéken, ahol teljes biztonságban élvezhetjük a kilátást - na meg ami utána következik.

Hol található?

A lengyel határ melletti kilátó Dolní Morava falucska mellett, 1116 méteres magasságban található, a Králicky Snĕžník hegységben. A völgyből közelíthetjük meg, ahonnan gyalog, vagy felvonóval is el lehet indulni. Miután felértünk a kilátó lábához, kétféleképpen mehetünk fel a tetejére: csigalépcsőn, vagy egy picit hosszabb, fagerendás sétaúton. 

Dolní Morava, fagerendás sétaútForrás: kirandulastippek.hu

 A kilátó tetején

Ha felértünk, van lehetőségünk eldönteni, hogy megelégszünk az amúgy így is csodálatos látvánnyal, vagy összeszedjük a bátorságunkat, és felmegyünk  legtetejére, ahol egy hálón állva csodálhatjuk a tájat, a Morva folyót és a környező hegységeket. Itt aztán megéri leküzdeni a tériszonyt. 

Dolní Morava, hálós kilátóForrás: kirandulastippek.hu

 Miután kigyönyörködtük magunkat a kilátó tetején, egy újabb kaland vár ránk: lefelé vezető útnak választhatjuk a 101 méteres zárt acélcsúszdát, aminek még ablakai is vannak. 

Dolní Morava, Csúszdás kilátóForrás: kirandulastippek.hu

Jegyárak

A jegyek a felvonónál, és a kilátó lábánál is kaphatók.

Felnőtt, libegővel együtt: 350 Kč, gyalog (felvonó nélkül): 200 Kč

Gyerek (3-15): 190 Kč, libegő nélkül: 120 Kč, 3 év alatt ingyenes.

Családi jegy (2 felnőtt, max. 3 gyerek): 790 / 500 Kč

Csúszda: 1 csúszás: 50 Kč, 5 csúszás: 200 Kč 

További kalandok a környéken

Miután megéltük ezt az adrenalindús kilátólátogatást, visszamehetünk libegővel, vagy gyalog a völgybe, ahol egy vizes élménypark és játszótér, a Mamutikóv Vodní park található, ami külön belépődíjjal látogatható. 

Mamutikóv Vodní parkForrás: kirandulastippek.hu

 Ezen kívül a bátrabbak kipróbálhatják a Sky Bridge-t, ami ha már ott vagyunk, kihagyhatatlan. Ez a világ leghosszabb gyalogos függőhídja, ami 1110 méteres magasságban van, és mindössze 1,2 méter széles. Ha ezen átjutottunk, egy tanösvényen keresztül ismerhetjük meg a  helyi tájat, és annak történelmét. A túra összesen másfél órát vesz igénybe. 

SKY BRIDGE 721, Dolní MoravaForrás: dolnimorava.cz

Ezek mellett még étterem, és bobpálya is található a környéken. 

Ha több képet szeretnél látni a kilátóról, kattints ide! 

Forrás: toochee.reblog.hu , kirandulastippek.hu, dolnimorava.cz

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek