Videó: Ingyen látogatható a Tátra legszebb téli látványossága

Már lassan egy hónapja megnyitotta kapuit az Ótátrafüred (Starý Smokovec) fölött található Tarajkán (Hrebienok) a Tátrai jégtemplom. A Tátra leglátogatottabb téli látványosságának ezúttal egy egyedülálló szakrális épület, a jeruzsálemi Szent Sír-templom adta a témáját. A látványosságot mindenki ingyen tekintheti meg. 

A látvány része a megvilágítás isForrás: vt.sk

A felejthetetlen élményt jelentő, immár 10. alkalommal felépített jégtemplom a története során első alkalommal lehetővé teszi, hogy a látogatók beléphessenek a jégfalak közé. Ennek köszönhetően más szemszögből és közelebbről is szemügyre vehetik a jégszobrászok aprólékos munkával megfaragott remekműveit, miközben körbejárhatják a jégtemplom közepén álló ún. Aediculát, amely azt a kis kápolnát jelképezi, ahol Jézus sírja található.

Ezt azonban, akárcsak Jeruzsálemben, egy fal védi, ami itt most jégből készült. A turisták a kápolna falán lévő különleges nyíláson keresztül tekinthetnek be a jégsírba. Nézzétek, hogyan készült el a jégből kifaragott épület, amit –ahogy a videóból is kiderül, – 40 ember egy hónap alatt épített meg!

A jégtemplom ezúttal is Adam Bakos jégszobrászművész vezetésével épült. A 25 méter átmérőjű kupola alatt felépített, 10,5 méter magas remekmű elkészítésében összesen 22 jégszobrász és jégfaragó vett részt Csehországból, Szlovákiából és Németországból, akik 225 tonna jégbe leheltek életet. Az 1880 jégtömbből aprólékos munkával kifaragott alkotás legapróbb részleteit a kellemes megvilágítás emeli ki.

A tarajkai jégtemplom minden nap 9 órától16:15-ig várja a látogatókat, és ahogy korábban írtuk, a belépés ezúttal is ingyenes! A kitűnő akusztikával rendelkező jégtemplomban havi két-három alkalommal élő koncerteket is rendeznek – írja a magas-tatra.info a regiontatry.sk cikkére hivakozva.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek