Szép időben akár Horvátországig is ellátni az Év Kilátójából

Negyedik alkalommal kereste az Aktív Magyarország az ország legizgalmasabb kilátóját és a legkényelmesebb turistaházát az elmúlt tíz napban, melynek során új vagy felújított kilátókra és turistaházakra lehetett szavazni. A nagyközönség által megválasztott építmények az Év Kilátója és az Év Turistaháza címet tudhatják magukénak.

A Kardosfai-kilátóForrás: Aktív Magyarország

Több mint 17 ezer kedvelés érkezett a Facebook-oldalon közzétett 20 képre. Ebből a legtöbbet, 2038-at a Zselici Csillagpark közvetlen szomszédságában található Kardosfai-kilátó kapta. Az Év Turistaháza 1005 szavazattal a zempléni Rostallói Ökotudatos Nevelési Központ lett.

A kilátók tekintetében nagyon szoros verseny folyt az első helyért. Az utolsó pillanatban vette át a vezetést a Kardosfai-kilátó a mogyoródi Szent László-kilátótól, és nyerte meg a közönségszavazást csupán 36 kedvelés előnnyel, írja az Aktív Magyarország közleményében.

A Rostallói Ökotudatos Nevelési KözpontForrás: Aktív Magyarország

A SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. által 2015-ben épített kilátó 125 lépcsőfokon vezet fel 25 méter magasba, ahonnan a zselici tájon túl a Badacsony vulkanikus hegye, a Mecsek vonulata is látható, és tiszta időben a horvátországi Papuk-hegységet is ki lehet venni.

Az Év Turistaházát, a Rostallói Ökotudatos Nevelési Központot (RÖNK) kihasználatlan épületek újragondolásával hozta létre az Északerdő Zrt. 2021-ben. A Zemplén mélyén, Regéc községben felhúzott erdei szálláskomplexumhoz kútház, harangláb és fogadókapu is tartozik. A túrázók a sárga vagy zöld jelzést követve közelíthetik meg, de a kerékpárral, valamint vasúton is el lehet jutni ide. A helyszínen erdei iskola és látogatóközpont is várja a természet titkait kutató gyerekeket és felnőtteket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek